GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

24„Az osztályunk idén ősszel is részt vett az Operakalandon. Az előadás címe Figaro 2.0 volt, amely az előadás hosszúsága mellett szórakoztató, érdekes darab volt. Ez a feldolgozás most a mai fiatalabb korosztálynak íródott, így könnyen megértettük." Parrag Anita 11.a.

3Minden évben nagy népszerűségnek örvend iskolánkban az „OperaKaland-KultúrKaland” rendezvény. Az idei évben több mint 400 fő képviselte iskolánkat Budapesten az Erkel Színházban. Wolfgang Amadeus Mozart: Figaro 2.0 vígoperáját tekinthettük meg két részben, ami nagyon érdekes előadás volt a darab újszerű értelmezése miatt. Hábetler András rendezése alapján a gróf egy sikeres személyiség, Figaro az inas a „gróf”személyi titkára, a szobalány a „grófné” személyi edzője. Bár egy másik korba áthelyezve, de az alapkonfliktusok ugyanazok maradtak:

„Mi lesz azzal a házassággal, ami már nem működik; mi történik a férfiakkal, ha rájuk jön a kapuzárási pánik; mit tegyünk a főnökünkkel, ha el akarja szeretni a szerelmünket?”

A gyerekek fantáziáját nagyon megmozgatta a darab új értelmezése. Érdeklődéssel várják a következő előadást is.

Kaszalik Zita osztályfőnök 11.a.

Vonalban

Oldalainkat 41 vendég és 0 tag böngészi