GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

22018. szeptember 25-én iskolánk 45 tanulója az - osztályfőnökök javaslata alapján - részt vehetett a Pálffy túrán, melynek úticélja intézményünk névadójához köthető. Az utazást pályázatból és a Keri Alapítvány támogatásából valósítottuk meg. A résztvevő tanulók dicséretet érdemelnek példás magatartásukért, érdeklődésükért.

Utunk először Vöröskő várához vezetett, ami Pozsonytól 50 km-re található. A vár a XVI. században épült. A birtok Gróf Pálffy Miklós tulajdona volt, amit felesége révén a Fugger családtól kapott nászajándékba.

Rövid buszozás után megérkeztünk Pozsonyba. Már messziről feltűnt a jellegzetes 4 tornyú vár, mely Mária Terézia korában épült és azóta is a főváros jelképe. Egy kis sétát tettünk a vár udvarán, majd megtekintettük a gyönyörűen felújított kertjét is.

4Közös programunk a belvárosban található Koronázó templomnál fejeződött be. Itt található Gróf Pálffy Miklós nyughelye.

Ezután mindenki kapott egy kis szabadidőt, hogy bebarangolja az óvárost vagy fellendítse Pozsony kereskedelmét a helyi plázában.

Jó hangulatú kirándulás volt, még az időjárás is kedvezett nekünk. Idegenvezetőnk mind a buszon mind pedig a helyszíneken bőséges információval látott el minket.

Köszönjük a szervező munkát Grábits Mária kolléganőnknek!

 

 

61Az alábbi két dokumentum is igazolja, hogy a kiránduláson diákjaink nagyon jól érezték magukat.

Vonalban

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi