GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

Erasmus+ Karriernap Budapesten

2018. október 17-én a 11. A osztály 5 tanulója és 2 kísérő tanár vett részt a Tempus Közalapítvány Nemzeti Europass Központjának rendezvényén.

Tanulóink ezt megelőzően, 2018 nyarán 4 hetes összefüggő nyári szakmai gyakorlatukat az angliai Portsmouthban és Berlinben töltötték sikeres Erasmus+ projektünknek köszönhetően. Erről a későbbi álláskeresés során hasznosítható, fontos, nemzetközileg elismert dokumentumokat kaptak.

A mostani budapesti Karriernap ehhez szervesen kapcsolódott. A program során a diákok HR- és karriertanácsadó szakemberektől kaptak információkat, hogyan tudják felhasználni a későbbi álláskeresés során az Europass és Ecvet Skills Portfolio bizonyítványokat. Ezek Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá, megismerhetővé a megszerzett szaktudást, végzettséget, szakmai tapasztalatokat.

Kiscsoportos műhelymunka formájában került sor az itthoni és külföldi munkaerőpiaci érvényesülés, a helyes álláspályázati dokumentáció-készítés trükkjeinek megbeszélésére.

A diákoknak szóló programmal párhuzamosan zajlott a pedagógusok tájékoztatója és műhelymunkája. Itt európai uniós hálózatok (Eurodesk, EURES) ismertették azokat az információkat és eszközöket, melyek segítséget jelentenek a szakképzésben tanulóknak a további tapasztalatszerzés, illetve az álláskeresés kapcsán. Lehetőség volt az egymás közötti tapasztalatcserére is már megvalósult, és még folyamatban lévő Erasmus+ projektekről.

Mindannyiunk számára hasznos, sikeres napot zártunk.

Lakos Mónika

szaktanár

Vonalban

Oldalainkat 353 vendég és 0 tag böngészi