GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

OKOSTELEFON2OKOSTELEFON4Az Őszi Pedagógiai Napokon iskolánk és a POK vendégeként, Lakatos Zsuzsa meghívására tartott nagyon színvonalas gondolaébresztő előadást Koren Balázs az ELTE TTK Matematikai Intézet Matematikatanítási és Módszertani Központjának oktatója.

Az előadás témája: Okostelefonok a matematikaórán. Mit és hogyan lehet okostelefonok segítségével megoldani, mit lehet megtanulni? Hol a határ, puskázni fognak-e, ha beengedjük a telefont a terembe?

Apa, tanár, s még normális(?) – szól a tagline az oldalon. Apa, három gyermek büszke és boldog édesapja, egy szerető, s minden bolondságomban támogató feleséggel a háttérben. Tanár voltam, osztályfőnök, s remélhetőleg tanító, oktató, akire diákjai nem biztos, de a tőle tanultakra annál jobban emlékeznek majd. Mindezek mellett pedig startupper, hobbi fotográfus, webfejlesztő, rendszergazda, szeret görkorcsolyázni, szörfözni, snowboardon csúszkálni.”- írja bemutatkozójában Koren Balázs a kobak.org oldalon, aki

  • az utóbbi években Magyarország egyik legnagyobb Android közösségét építi az AndroidPortálon
  • a számítógéppel segített matematika oktatásért lelkesedik a GeoGebra csapatban
  • a TelenorHipersuli programjának a szakmai vezetője, illetve a VRMath egyik kitalálója.

Eredményei

  • Matematika Határok Nélkül első helyezett csapat felkészítő tanára, 2016
  • Sulinetwork díjazott, 2016
  • First Global Challenge nyertes csapat mentora, 2017

Az előadáson sok győri matematika tanár volt jelen. Jó ötlet kaptunk az okostelefonok aktív bevonására az oktatásba, mellyel élményközpontúvá tehetjük a tanórákat. Balázs lelkesedésével, reális gondolkodásával ösztönzően hatott ránk.

Lakatos Zsuzsa

közoktatási szakértő, matematika tanár, a program szervezője

Vonalban

Oldalainkat 140 vendég és 0 tag böngészi