GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

Az ítélőtábla elnökhelyettesétől, dr. Ferenczy Tamástól tájékoztatást kaptunk a legalapvetőbb jogi ismeretekről, így többek között a hatalmi ágak elválasztásáról, az igazság-szolgáltatás és a bíró függetlenségéről, a bírósági szervezetrendszerről, a polgári, a büntető és a közigazgatási perrel kapcsolatos legegyszerűbb rendelkezésekről.

2Nagyon érdekes volt, amikor a legismertebb győri büntető-ügyeket is bemutatta nekünk dr. Kováts Kinga sajtótitkár. A beszámolóját pedig még izgalmasabbá tette azzal, hogy fotódokumentációkat is mutatott a büntetőtárgyalások egy-egy mozzanatáról.

A gyerekek ezáltal betekintést nyerhettek a bíróságok és a bírák mindennapjaikba. A legnagyobb élmény talán az volt számukra, hogy láthatták a bírósági tárgyalótermeket, a beszélő helyiséget, és a cellákat, ahol sok fotó született. J

A délelőtt egy rövid bírósági ismereti kvíz kitöltésével zárult, a tesztet hibátlanul megoldó diákok tollat kaptak ajándékba. Ezúton is köszönjük a Győri Ítélőtábla dolgozóinak a kedves fogadtatást, valamint az érdekes és hasznos programot.

Ferencz Éva – osztályfőnök (11.b)

Vonalban

Oldalainkat 40 vendég és 0 tag böngészi