GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

21848. március 15-én az európai városok sorában Pest-Budán is kitört és győzött a forradalom a nemzeti és az egyetemes emberi szabadság, a polgári átalakulás jelszavaival. Erre a jeles napra emlékezett iskolánk ünnepélyes keretek között 2019. március 14-én.

Az ünnepség a Himnusz közös éneklésével kezdődött, a 11. évfolyamos tanulók vezényletével. Ezt követően egy összeállítást láthattunk és hallhattunk az 1848. március 15-én történt eseményekről, irodalmi idézetekkel tűzdelve.

A szemléletesség kedvéért filmrészletet is megnézhettünk a Föltámadott a tenger című filmből, majd Petőfi naplójából hallhattunk részleteket a forradalmi események alatt átélt - a szabadság érzésével átitatott - élményeiről.

Az ünnepség zárásaként Krakovszky Vivien 11. b osztályos tanuló gyönyörű énekhangján hangzott el a Magyarország az én hazám című népdal.

Köszönjük a színvonalas műsort Sebestyén Stella és Kaszalik Zita tanárnőnek, és a 11.b osztálynak.

A technikai hátteret Scheer Tamás kollégánk biztosította.

 

 

3

Az irodalmi színpad szereplői: Horváth Veronika, Ihász Norbert, Steinbacher Laura, Antal Viktória, Szabó Róbert, Szalontai Debóra, Pálfalvi Dominika, Krakovszki Vivien, Herman Erik (11.b)

Vonalban

Oldalainkat 865 vendég és 0 tag böngészi