GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek
2

9.ny

A 9.ny osztály Makán-Sebestyén Stella szaktanár és Kaszalik Zita osztályfőnök vezetésével ismerkedtek Győr történelmi emlékeivel szeptember 20-án. Először a városházán tekintették meg a híres óratornyot, s hallgathatták meg közvetlen közelről a híres harangjátékot. Utána rövid történelmi áttekintés következett a városról, a város híres szülötteiről.

A következőkben térkép segítségével a diákok csoportokat alkotva kérdésekre válaszoltak, melyek a település nevezetességeivel voltak kapcsolatosak. A feladathoz hozzátartozott, hogy ezeknél a látnivalóknál szelfiket is készítsenek. A helyesen kitöltött kérdőívek jutalmazására majd osztályfőnöki órán kerül sor. A nap zárásaként közösen megtekintettük Máté Bence természetfotós életművét bemutató nagyszabású kiállítását, ami nagy sikert aratott a diákok körében. Itt készítettük el a közös fotónkat is.  

Csapatépítő programunk következő állomása az Operakaland egyik előadása lesz Budapesten.

3 4
5 6
7 8
9 10
11 12

 

13

9.b

 9.b osztály tanulói is Győr városával ismerkedtek. Kísérőtanárunk Bőhmné Ujházi Eszter tanárnő volt (osztályfőnök Gaál Ferenc Szabolcsné), akinek együttműködését ezúton is köszönjük.

Első állomásunk a Városháza volt, ahol lehetőségünk nyílt arra, hogy a torony kilátójából, felülről is megtekinthessük a várost. A továbbiakban – a már korábban megalakított – 5 fős csapatok indultak felfedező útjukra térképpel a kezükben, hogy megismerjék a belvárost. A tanulóknak 7-7 kérdésre kellett válaszolniuk, s így önállóan felfedezniük a város nevezetességeit. Mivel az osztályból több diák nem Győrben él, hasznosnak tartottuk ezt a tanulmányi kirándulást. Bízom benne, hogy a diákoknak is sikerült jobban megismerniük egymást.

14

 

9.c

A 9.c osztály szeptember 25-én reggel Grábits Mária tanárnő kalauzolásával ismerkedett Győr történetével és nevezetességeivel. Ezt követően a "Társasjátékos-ban" töltöttünk el két órát, ahol segítők közreműködésével különböző társasjátékokat próbálhattunk ki. Sok élményben volt részünk, és még jobban megismertük egymást. (Osztályfőnök: Mészárosné Bujtás Marianna)

15 16

 

17 2019. szeptember 17.-én csapatépítő kirándulásoának helyszíne szintén Győr volt. A program egy városnézéssel kezdődött, melynek során megtekintettük a legfontosabb nevezetességeket. Az idegenvezetői feladatokat Grábits Mária történelem szakos tanárnő látta el (osztályfőnök: Haris-Kiss Cecília), akitől rengeteg érdekes információt hallottunk a városházával, a Győri Nemzeti Színházzal, a  Széchenyi térrel,  a Vastuskós házzal, a Dunakapu térrel és a Káptalan dombbal kapcsolatban. Természetesen megnéztük Pálffy Miklós szobrát is.

A városnézés után a Radó-szigetre mentünk, ahol közösen sütiztünk és jókat beszélgettünk.

Mindenki úgy érezte, hogy ez a kirándulás remek alkalom volt arra, hogy jobban megismerjük egymást.
18

 

19

1/9.f

Szeptember közepén az 1/ 9.f osztály tanulói is napot Győrrel ismerkedtek, osztályfőnökük (Meilingerné Hegedüs Viktória) és matematika tanáruk (Pörneczi Katalin) kíséretében. A napot a Városházán kezdték, ahol lehetőségük volt felmenni a toronyba és onnan megnézni a várost felülről. Ezután csapatokban rendeződve fedezték fel a belvárost játékos formában. A város különböző pontjain lévő nevezetességekkel kapcsolatban kellett kérdésekre válaszolniuk és minden helyszínen egy-egy szelfit készíteni magukról. Az időjárás is kedvezett a csapatoknak, így kellemes barangolással telt el a délelőtt.

 20  

5/13.a

2019. szeptember 20-án az 5/13. a osztály tanulói egy vidám hangulatú sportprogramon vettek részt a Marcal Teniszcentrumban. A csapatok között komoly verseny alakult ki a győzelemért, a csapattagok egymást bíztatva és segítve igyekeztek minél jobb eredményt elérni. 
 Az izgalmas, mozgalmas program hozzájárult ahhoz, hogy iskolánk különböző osztályaiból érkezett tanulói jobban megismerhessék egymást, és igazi osztályközösségként tölthessék az előttük álló egy évet. (Osztályfőnök: Muhr Zsuzsanna)  21

 

 22  

1/13.d

A 13.d. osztály őszi kirándulását a győri Xantus Állatkert látogatásával tette tartalmassá.

Az állatkert bebarangolása közben ismerkedtünk egymással, beszélgettünk. Sok újat megtudtunk egymás életéről, szokásairól.

Az állatok viselkedése nagy kacajokat csalt ki belőlünk. Lenyűgöző volt a zoo show.

Kellemes programunk mellé társult a szép őszi időjárás is.  (Osztályfőnök: Fridli Katalin)

 

 

 

 

Vonalban

Oldalainkat 678 vendég és 0 tag böngészi