GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek
2

2019. őszén iskolánk fáradhatatlan osztályfőnökeinek köszönhetően több osztályunk is megtekinthette az OperaKaland keretében Erkel Ferenc: Hunyadi László című operáját.

Erkel Ferenc 1844-ben, a reformkor tetőpontján komponálta hazafias operáját, mely a magyar történelem egyik zűrzavaros periódusára koncentrál, a nándorfehérvári diadalt követő napokra. A Hunyadiak korában játszódó mű hőse azonban nem a híres törökverő, Hunyadi János, sem a későbbi Mátyás király, hanem a vérpadra lépő fiatal lovag, László.

 

Kaszalik Zita osztályfőnök szerint a történelmi ihletésű darab modern feldolgozása sikert aratott a 9. ny osztály tanulóinak körében is. Sokan most jártak először operában, de szerencsére pozitív érzéssel távoztak az előadásról. A Railjettel való közlekedés is elnyerte tetszésüket, így bátran készülnek a következő előadásra. Az osztályt elkísérte Fridli Katalin tanárnő is. Köszönet nekik és minden kollégának, akik osztályukat ilyen felejthetetlen élményhez juttatták.
3 4

Vonalban

Oldalainkat 91 vendég és 0 tag böngészi