GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

2A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2014. évben a szakmunkásképzés erősítése érdekében ösztöndíjat alapított a győri, a mosonmagyaróvári és a rábaközi kistérségben tanuló szakmunkástanulók számára.

A pályázat célja:

A szakmunkásképzésben résztvevő első tanévet (9. évfolyamot) befejező jó tanulmányi eredményt elérő tanulók támogatása, akinek szociális helyzete nehezíti tanulmányainak magas szintű folytatását, befejezését.

Jerfy Antal 1858-tól az Első Magyar Általános Biztosító Társulat főügynöke volt. 1868-tól a takarékpénztárnál dolgozott, tíz évvel később aligazgató lett. 1881-ben, apja halála után ő töltötte be a vezérigazgatói tisztséget. Harmincéves tevékenysége alatt az intézmény jelentősen fejlődött, megerősödött. Az 1890. október 2-án megalakult Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lett, ezt a tisztet négy cikluson keresztül töltötte be. Kezdeményezésére, 1897-ben a város létrehozta a győri Felső Kereskedelmi Iskolát. Ezt követően a Magyar Királyi Állami Fa-és Fémipari Szakiskola megteremtésén munkálkodott, melynek eredményeként 1901 őszén kezdődött az oktatás az iskolában. A Győrvárosi Kölcsönsegélyező Egylet, a Légszesz Társulat elnöke, a Tűzoltóegylet és a Győri Ének-és Zeneegylet tagja volt. 1886-ban az uralkodó magyar nemességet és csanaki előnevet adományozott neki. 1890-ben királyi kereskedelmi tanácsosi címet kapott. Jerfy Antal 1838-tól 1913-ig élt. A győri köztemető XI. parcellájában nyugszik.

Vonalban

Oldalainkat 265 vendég és 0 tag böngészi