GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek
2

Meghívást kaptunk a GYMSMKIK Női Vállalkozói Klubjától a fenti rendezvényre. A Cord projekt keretében tartott rendezvényen a Bécs-Pozsony-Budapest régióban megvalósuló vállalkozások helyzetét mutatták be az előadók. Nagyon érdekes előadásokat hallottunk, melyek közelebb hozták a tanulók számára az iskolában tanult elméleti anyagot a gyakorlattal, a vállalkozói léttel.

Iskolánkból 16 tanuló vett részt a rendezvényen, a 13.d, 13.a és a 14.d osztályból.

3 A rendezvény főszervezője és háziasszonya Horváth Imre Tamásné volt. A Kamarai Női Vállalkozói Klub vezetője megnyitotta az eseményt és felvázolta a női vállalkozók Európai Unióban betöltött szerepét.

Prof. Dr. Rechnitzer János DSc előadása nagyon megragadta a tanulókat, mivel egy kedves és tanulságos történettel vezette fel előadását.  Ezt követően közgazdasági megközelítéssel és számadatokkal alátámasztva mutatta be a régió helyzetét.

Bödők Károly és Christmann Klára cégtulajdonosként beszélt a szlovákiai vállalkozások helyzetéről.
4 Apró Anna a „Cápák Között” c. műsor sorozat női tagjaként vált ismertté (induló vállalkozások segítéséről döntöttek a műsorban). Anna 29 éves, sikeres üzletasszony, egy tőkebefektetéssel foglalkozó csapat egyetlen női tagja. Előadásában rávilágított arra, milyen nehéz helyzetben van egy fiatal nő az üzleti életben, milyen kemény verseny folyik a vállalkozások között.

Natália Gaplovka előadása a luxus illatgyertyák és a parfümök világát vetítette elénk. Hogyan lehet egy modellből sikeres üzletasszony? Hogyan lehet sikeres vállalkozást vezetni egy fiatal szlovák nőnek?

Az előadást pódiumbeszélgetés és állófogadás zárta.

Köszönjük, hogy betekintést nyerhettünk az üzleti világ egy kis szeletkéjébe, láttuk a vállalkozásokkal járó nehézségeket és bizonyosságot nyert, hogy az irigyelt vállalkozók világa nem egyenlő a boldogsággal.

Köszönjük Honnerné Tibold Diannának a szervezést.

 

Vonalban

Oldalainkat 347 vendég és 0 tag böngészi