GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek
2 2019. őszén  iskolánk 42 tanulója az - osztályfőnökök javaslata alapján - részt vehetett a Pálffy- túrán, melynek úticélja intézményünk névadójához köthető. Az utazást pályázatból és a Keri Alapítvány támogatásából valósítottuk meg. A résztvevő tanulók dicséretet érdemelnek példás magatartásukért, érdeklődésükért.
3

Útunk először Dévény várához vezetett. A Duna és a Morva találkozásánál gyönyörködtünk a tájban. Rövid buszozás után megérkeztünk Pozsonyba. Már messziről feltűnt a jellegzetes 4 tornyú vár, mely a XIV. óta Pozsony jelképe. Egy kis sétát tettünk a vár udvarán, majd megtekintettük a gyönyörűen felújított kertjét is.

4

Közös programunk a belvárosban található Koronázó templomnál folytatódott. Itt nyugszik gróf Pálffy Miklós, aki a XVI. sz. kiemelkedő hadvezére volt. Tiszteletünk jeléül koszorút helyeztünk el iskolai névadónk domborműve előtt.

Városnéző séta után mindenki kapott egy kis szabadidőt, hogy bebarangolja az óvárost vagy fellendítse Pozsony kereskedelmét a helyi plázában.

Jó hangulatú kirándulás volt, még az időjárás is kedvezett nekünk. Idegenvezetőnk a buszon is,  a helyszíneken is  bőséges információval látott el bennünket. Hazafelé vetélkedővel ellenőriztük megszerzett ismereteinket. 

Köszönjük a kirándulás megszervezését, a színvonalas programot Grábits Mária tanárnőnek, az osztályfőnöki munkaközösség vezetőjének.

 

Vonalban

Oldalainkat 331 vendég és 0 tag böngészi