GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

Már most várjuk a következő projektnapot, amely újra színt hoz hétköznapjainkba.A nap sikerességéhez hozzájáruló kollégáink:Bőhmné Ujzházi EszterHaris-Kiss CecíliaTakács PéterKöszönjük munkájukat!Iskolavezetés

 2 Az új szakképzési struktúra bevezetésével intézményünkben egyre nagyobb szerepet kap a projekt alapú oktatás a technikumban és a szakképző iskolában egyaránt. Ez a módszer eddig sem volt idegen tőlünk, hiszen a témahetekhez kapcsolódóan már több alkalommal is szerveztünk ilyen napokat, sőt heteket, meghatározott osztályok, évfolyamok számára. Ettől a tanévtől kezdve minden, az ágazati alapoktatásban résztvevő tanulónk részese lehet ezeknek a kimondottan jó hangulatú programoknak.

A projektoktatás / projektpedagógia lényege az, hogy a tanulókat megtanítsuk tanulni, továbbá sarkalljuk őket a kooperatív tanulási formák használatára.

A projektoktatás során az együttműködő tanulók egy célt járnak körül és azt több oldalról megvizsgálják, feldolgozzák. A lényege, hogy a tanulók tevékenységeken keresztül sajátítsák el a projekt tárgyával kapcsolatos ismereteket.

3 
   
 4

Az első projektnapot az 1/13. d osztályban Háztartások gazdálkodása témakörben tartottuk. A nap során több tantárgy is érintett volt. A véletlenszerűen kialakított csoportok egy-egy családot szimbolizáltak. A csoportok játékos feladatok segítségével jutottak el a hatékony családi együttműködés témájától a jövedelmek elemzésén keresztül a családi költségvetés elkészítéséig. Diákjaink jó hangulatban oldották meg a rájuk váró feladatokat. Véleményük szerint a kreatív feladatokkal gyorsan telt az idő, és a csapatépítés szempontjából is hasznosnak ítélték a napot. Kiemelték azt is, hogy sok új tapasztalatot, tudást szerezhettek. 

5 6 

Már most várjuk a következő projektnapot, amely újra színt hoz hétköznapjainkba.

A nap sikerességéhez hozzájá

ruló kollégáink:

Bőhmné Ujzházi Eszter

Haris-Kiss Cecília

Takács Péter

Köszönjük munkájukat!

Iskolavezetés

 

Vonalban

Oldalainkat 116 vendég és 0 tag böngészi