GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

A 2021. február 22–25-ig tartó 2. Erasmus+ DUDEN projekthét az esseni partneriskola szervezésében került megrendezésre digitális formában. Iskolánkat Lakos Mónika, Kaszalik Zita, Bagó István és Proháczik János tanárok, illetve a 9.a. nyelvi előkészítős osztály diákjai képviselték.

1

A „projekthét” első napján a német partnerek a politika és a gazdaság témakörét, a székelyudvarhelyi kollégák a német idegen nyelv és a földrajz témakörét dolgozták fel. A második napon az osztrák fél az etika és az angol nyelv témája köré szőtte bemutatóját. A harmadik napon magyar részről a német és az informatika tantárgyak digitalizált tanítási lehetőségeit jártuk körbe gyakorlati feladatokon keresztül.

Mind ezek mellett virtuális sétát tehettünk Essenben, és megtekinthettük Németország fontosabb látványosságait a német partneriskola prezentációja révén. A bemutató tartalmi ellenőrzéseként a Kahoot! felületén versenyezhettek a tanárok és a diákok. Minden nap játékos értékelési formákkal értékelték a résztvevők a prezentációkat. Az utolsó napon a szervezési kérdések megbeszélése, majd a program értékelése, valamint a következő találkozó megbeszélése, illetve a beszámolók értékelése történt meg.
1

A négy partneriskola németnyelv tanárai részére két alkalommal is sor került továbbképzésre, melyek során új appokat és weboldalakat mutattak be a projekt résztvevői. A Pálffy iskolából Lakos Mónika és Kaszalik Zita az X-Words, és a QR-Code-Generator működését szemléltették gyakorlati példákon keresztül. A partnerek a Mindmeister, Adobe Sparks, a LearningApps, a Padlet, a Prezi használatát mutatták be a továbbképzéseken. A kommunikáció a            BigBlueButton felületén zajlott.

A következő találkozó helyszíne –sajnos ismét csak digitális formában –  az erdélyi Székelyudvarhely lesz. (2021.április 19-22.)
 

Kaszalik Zita

a projektben résztvevő szaktanár

1
1
1
1
1
1
 1  1

 

Vonalban

Oldalainkat 96 vendég és 0 tag böngészi