GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Élet és munka Európában

on 26 november 2015
Találatok: 2876

LEBEN UND ARBEITEN IN EUROPA:
drei Länder - eine Zukunft für junge Menschen

Élet és munka Európában, 3 ország , egy jövő a fiatalokért

(Gustav-Stresemann-Insitut)

Az iskola meghívást kapic 0005 webpott egy német-francia projektben való részvételre, így osztályunk, a 11.a egy része lehetőséget kapott arra, hogy egy közös program keretén belül francia és német diákokkal ismerkedjen meg. Német részről a Robert Schumann Berufskollage és egy párizsi gimnázium vesz részt a programban.
Célja az európai partnerországok kultúrájának, munkaviszonyainak és szabadidős tevékenységeinek megismerése,illetve a polgárok közti előítéletek megszüntetése.
A projekt 3 szemináriumból áll, az elsőre Berlinben (2006. március 5-10.), a másodikra Strassbourgban (2006.október 16-21.), a harmadikra pedig március első heteiben kerül majd sor Győrben. Reméljük addigra tényleg összeszokott csoportként tudunk dolgozni.
A berlini programok között szerepelt az ismerkedés, Európáról alkotott képünk és egymás oktatási rendszerének összevetése, nyelvi játékok, és a város felfedezése. A Stadtrally kereteiben belül megtekintettük a Reichstagot, Alexander Platzot, Check Point Charlie-t.

A program következő színhelyéül Strassbourg szolgált. A fő témája az Európai Unió és azon belül az Európai Parlament volt. A programok e téma köré épültek, megismertetve velünk az Unpic 0013 webió működésének céljait. A csapat itt már összeszokottabban dolgozott, a programok vidám körülmények között zajlottak. Lehetőségünk volt a Ill folyón hajókázva megismerni a várost, megtekinteni a nevezetességeket ( katedrális, EU parlament).
Ami a projekt célja volt, azt maximálisan teljesítettük eddig. Tapasztalatokkal, új barátságokat kötve és élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönet illeti a Gustav-Stresemann-Institut-ot az anyagi támogatásért, ami nélkül ez a lehetőség nem jöhetett volna létre. Következő állomás Győr lesz, melynek témája az EU-s és a magyarországi munkaerő-piaci viszonyok.

 100 0062 webpic 0002pic 0092 web

Vonalban

Oldalainkat 583 vendég és 0 tag böngészi