GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mit csinál a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző?

Írta: Proháczik János
on 18 október 2017
Találatok: 29696

 

Mit csinál a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző?

 

Mit csinál a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző?

logisztikai es szallitmanyozasi ugyintezoManapság rengeteg olyan céget találunk hazánkban, akik logisztikai tudásuk révén megszerveznek a kereskedők helyett számos olyan dolgot, melyet ők maguk már nem tudnak besűríteni a mindennapjainkba. A logisztikusok kifejezetten arra szakosodtak, hogy a termelőknek, kereskedőknek bonyolultnak tűnő szállítmányozást, fuvarozást, egyes információs anyagok áramlásának a feladatát ellássák helyettünk, így nekik marad idejük a különböző tennivalókra. A logisztika célja, nem más, mint a bonyolult folyamatok egyszerűbbé, átláthatóbbá tétele.  A gazdaságban pedig arra használható leginkább, hogy az áruegységre jutó költséget csökkenteni lehet általa. A logisztika helyes megszervezésével csökkenthető az összköltség, tehát csak nyerni lehet vele. A logisztika támogatja az értékesítést, a termelést és a szolgáltatásokat.

Logisztikusok nem csak áruk, termékek előállításával, terítésével foglalkozó vállalkozások alkalmazásában vannak, hanem olyan cégeknél is, ahol a termék nem anyagi, hanem szellemi besorolásba tartozik. Ilyenek a tervező, reklám, PR, könyvelő irodák, vagy a tanulmányok, felmérések, kutatások készítésére szakosodott cégek. Náluk is van, lehet logisztikus, aki az ő termékeik biztos célba juttatásáért felelnek.

 

Milyen képességei, attitűdjei vannak a logisztikusnak?

 

A jó logisztikus rendelkezik a megfelelő folyamatalapú és vevőközpontú gondolkodásmóddal, rálátással. Ez racionális gondolkodásmódot takar, természettudományos, leginkább matematikai érdeklődést feltételez. Mivel a logisztikus is közvetlen kapcsolatba kerül a vevővel, a bevétel, a profit mértéke is múlik a munkáján. Ezért különösen fontos, hogy empátiával és marketing alapú gondolkodással legyen felvértezve. A jó modor, a szimpátia, a szuggesztív személyiség nem követelmény, de aki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, a szakmában komoly helyzeti előnyöket tudhat a magáénak. Ezen felül nem árt, ha precíz, alapos, és ezekhez penge éles memóriával bír az, aki logisztikusként szeretné elképzelni a jövőjét.

Van-e a logisztikus szakmának jövője?

 

 „A német trend Magyarországon is megfigyelhető. Egyre növekszik az igény a logisztikai szakemberek iránt. A szakma minden területének képviselője keresettnek számít a munkaerőpiacon, a beszerzőktől a raktárvezetőkön át az elosztókig.

Az ágazat hazai fejlődését az ország fekvése is elősegíti. A fejlett nyugati piacok és a feltörekvő keleti, délkeleti gyártók a hazánkon áthaladó közlekedési folyosókon bonyolítják le kereskedelmi forgalmukat. Elemzők szerint Magyarország akár két-három éven belül Közép-Kelet-Európa logisztikai központjává válhat.”

(Részlet az Origo oldaláról.)

Vonalban

Oldalainkat 412 vendég és 0 tag böngészi