GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ERASMUS+ DUDEN győri online találkozó

in Hírek
on 01 december 2020
Találatok: 506

 

ERASMUS+ DUDEN

e3Sikeresen lezajlott a projekt online fordulója

2020. november 09–12. között megrendezésre került a Pálffy által elnyert Erasmus+ DUDEN (Digitale Unterrichtsmaterialien für Digital European Natives) győri témahete. A pandémiás helyzet miatt ezt a találkozót a tavaszi időpontról halasztották a résztvevő országok (Németország, Ausztria, Románia, Magyarország) novemberi időpontra, akkor még nem sejtve, hogy a találkozót a korlátozások miatt csak online térben lehet megtartani.
1 Az első napon az iskolánk 9.a. nyelvi előkészítős tanulóiból válogatott csoportja mutatkozott be, felkészítőik, Kaszalik Zita és Lakos Mónika projektet menedzselő németnyelv-tanárok segítségével. A projekt közös nyelve a német nyelv volt, így a bemutatkozás, iskolánk kisfilmen keresztüli bemutatása is ezen a nyelven zajlott. (Unsere Schule, Imagefilm- honlapunkon elérhető kisfilmek. A digitális munkát Éhn Márk és Vogl Benedek 9.a. osztályos tanulók végezték.)
1 A projekt prezentálása a Zoom felületén keresztül történt. Ez a digitális munka ideális megerősítése volt az általunk vállalt témáknak: „Német óra a LearningApps-szal”, „Informatika óra a QR-Code-dal”, a „Facebook és egyéb közösségi médiák használatának előnyei és hátrányai”. A prezentációk értékelése után, illetve egy eszmecserét követően, a program a tanároknak szóló továbbképzéssel folytatódott, ahol a résztvevő országok a nyelvoktatás során alkalmazott digitális eszközöket, appokat, webodalakat, azok működését mutatták be. (Magyarország: LeaningApps, QR-Code, Németország: Answergarden, Wittycomics, Ausztria: Mentimeter, Prezi, Románia: Oncoo, Kahoot.)
1 A keddi és szerdai napon partnereink nyújtottak betekintést a diákoknak a különböző digitális oktatási eszközök működésével kapcsolatban, melyekről ChatBreakout-room-okban mondhatott véleményt minden résztvevő tanár és diák. A szerdai napon már iskolánk is digitális oktatás keretein belül dolgozott, így diákjaink otthonról bejelentkezve ismertették meg vendégeinkkel Magyarországot: Győrről készült egy videó, és virtuális sétát is tehettek néhány alkalmazásnak köszönhetően (Google Maps, Google Street View), majd bejárták Pannonhalmát és a Főapátság környékét (Videó és 3D körséta), végül a Balaton csodás látványával zárult az idegenvezetés (Drone Video).

projekt győri színhelyén a szervezési megbeszéléseket, diákbeszámolókat további ismerkedés követte a virtuális térben. A záró napon a projektben közreműködő országok képviselői köszönetüket fejezték ki a projekt győri képviselői felé, amiért a rendkívüli helyzet ellenére is ilyen színvonalas digitális projekthetet sikerült megvalósítaniuk.

Búcsúzáskor Leszkovich György igazgató úr reményét fejezte ki az irányban, hogy a következő találkozókat már talán nyugodtabb, nem a mostanihoz hasonló, pandémiás körülmények között sikerül megrendezni. A következő, 2021-ben megszervezésre kerülő projekthét házigazdája Essen lesz.

  Kaszalik Zita

 

Vonalban

Oldalainkat 479 vendég és 0 tag böngészi