GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Erasmus+ projekt a pálffysokkal - Székelyudvarhelyes és a bécsi divatbemutatón

in Hírek
on 18 máj. 2017
Találatok: 9708

 

Erasmus+ projekt a pálffysokkal - Székelyudvarhelyen és a bécsi divatbemutatón

 64 ország részvételével zajlottak a találkozók.

DSC 16714Az ERASMUS+ programnak köszönhetően egy héten át Ausztria (Modeschule Wien), Magyarország (Pálffy Győr), Németország (Robert Schuman Berufskolleg Essen) iskoláinak diákjai, valamint a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tanulói, összesen negyvennyolc fiatal foglalkozott a fenntarthatóság kérdéskörének kidolgozásával Székelyudvarhelyen.

A program nyitónapján Gálfi Árpád városvezető üzenete is a középiskolások nemzetközi együttműködésének fontosságát, az Erasmus program pozitív hatásait emelte ki. Az oktatás és a tudomány fejlődésének valamint a hagyományoknak is kiemelkedő szerepe van a társadalomban, az egymástól való tanulás, kommunikáció eredményeit pedig be kell építeni a mindennapi életbe.

510A fenntarthatóság témakörének keretében Bécsben a régi, már nem használt tárgyak újrahasznosítását ismerhették meg a diákok. A győri projekthéten az Unicum és az Audi fenntartható fejlődés iránti elköteleződését, Székelyudvarhelyen pedig a régi épületek átalakítását, használatba vételét vizsgálhatták a diákok. Közben természetesen fejleszthették német nyelvi tudásukat, megismerkedhettek a gazdaságosság különböző formáival

A projekttalálkozó következő helyszíne Essen lesz, azonban kiváló lehetőséget nyújtott egy közbeeső megbeszélésre a bécsi Modeschule által rendezett nagyszabású divatbemutató, ahol az ERASMUS+ projekt valamennyi résztvevője képviseltette magát.

8A divatbemutató helyszíne a bécsi városháza volt, amely gyönyörű hátteret biztosított a diákok munkáinak, melyekkel két éve készültek híres divattervezők segítségével. A rendezvény lebonyolításában öt középiskola diákjai vettek részt, akik frizurákat készítettek, sminkeltek, hidegtálat alkottak, felszolgáltak, hangosítottak, építettek, berendeztek valóban mindenki megelégedésére. Nemzetközileg is ismert cégek támogatták a divatbemutatót nem csak anyagilag, hanem termékeikkel is. A közös munka színvonalas végeredménnyé érett. A közönség velünk együtt elégedetten távozhatott a fogadás után időt hagyva az ORF riportereinek, valamint a ruhák iránt érdeklődő vásárlóknak. 

 Diákok: Kelemen Klaudia, Hegedüs Eszter, Horváth Réka, Megyimóri István, Oláh Kristóf és Francia Tamás. 

Tanárok: Kaszalik Zita, Tóthné Hodossy Beáta, Lakos Mónika és Proháczik János

 

Vonalban

Oldalainkat 622 vendég és 0 tag böngészi