GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Illemtan felhívás 2019/2020

on 13 november 2019
Találatok: 1359

 

Országos középiskolai illemtani csapatverseny versenykiírás

palffy illemtanMegjelent a 2019 / 2020. tanévre vonatkozó versenykiírás. Az eseményre a nevezés csak on-line módon lehetséges. Részletek a bővebben gombra kattintva olvashatók.

palffy illemtan

A verseny meghirdetője:

Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája


A verseny célja:
 A nevelés egyik igen fontos területének, a viselkedéskultúra kialakításának segítése, a középiskolás korosztály felkészítése elméleti és gyakorlati szempontból- későbbi hivatására, az abban előforduló illemtani lehetőségekre, problémák megoldására.

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: Az országos verseny csak a középiskolás korosztály számára indul. (érettségizett, szakképző évfolyamon tanuló diákok nem vehetnek részt).

A verseny kategóriái iskolaszintek szerint: Nincs külön gimnáziumi, szakgimnáziumi, szakközépiskolai tanulók számára verseny, vagyis a verseny egy kategóriában zajlik.

A jelentkezés és a részvétel feltételei:

Minden középfokú intézmény indíthat akár több, háromfős csapatot.

A versenyen való részvétel kizáró okai:

A Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói nem vehetnek részt, mert a verseny szervezői „velük” és „rajtuk” próbálják ki a feladatokat, játékokat, gyakorlatokat.

A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom:

A verseny témája az általános, a Magyarországon és az EU országaiban, valamint egyéb országokban leggyakrabban használatos illemszabályok ismerete, alapvető kommunikációs készség, jártasság a társasági alkalmak szokásaiban, elvárásaiban.

Kötelező irodalom:        Dr. Sille István: Illem, etikett, protokoll

           Akadémiai Kiadó, Budapest

Ajánlott irodalom:          Protokoll (egyetemi jegyzet)

      Görög Ibolya: Protokoll - az életem

      Ottlik Károly: Protokoll

      Dr. Sille István: Terítéken Európa

A nevezés módja az alábbi online felületen, melynek határideje: 2020.02.21.

NEVEZÉS IDE KATTINTVA

Nevezési díj: nincs

Fordulók:

1. forduló: iskolánként a 3 főből álló csapat(ok) kiválasztása 2020. 02. 21-ig

2. forduló: 2020.02.24. és 2020.03.06. között (online forduló). A csapatok az online feladatlapot előzetes beosztás szerint tölthetik ki, melyről a nevező iskolákat értesítjük.

(Az on-line feladatlapot a versenyre nevezett tanulók az adott iskolában kizárólag azonos időpontban, önállóan, egymástól függetlenül oldhatják meg.)

3. forduló (országos döntő): 2020.04.03. 10:00 órától

A döntő helyszíne: 
Győri i Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi 
és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
9023 Győr, Földes Gábor u. 34-36.

A továbbjutás feltétele, módja az egyes fordulókból:

Az első forduló továbbjutóit az iskolák határozzák meg. A második fordulóból a döntőbe a 10, legmagasabb pontszámot elért csapat jut. Figyelem: Az írásbeli fordulóban a csapattagok egymástól függetlenül, önállóan töltik ki a feladatlapot. A versenyzők egyénileg elért pontszámainak összege adja a csapat pontszámát.

Az eredmények közzétételének módja:

Az írásbeli fordulót követően a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája honlapján (www.palffy.hu) közzétesszük a döntőbe jutott csapatok névsorát, valamint a döntő témáit és a döntőre előre elvégezhető otthoni feladatokat.

Díjazás:

A döntőbe jutott csapatok tagjai a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pecsétjével ellátott egyéni- és csapatoklevelet, valamint a helyezéstől függően értékes könyvjutalmakat kapnak.

A szervezők elérhetőségei:

Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Grábits Mária +36 20 936-3677            Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Horváth Miklós +36 20 808-2122         Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

9023 Győr, Földes Gábor u. 34-36.

Tel: 96/ 516-716

 

Vonalban

Oldalainkat 231 vendég és 0 tag böngészi