GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

A közelmúltban, 2021.04.19–22. között, lezajlott iskolánkban az ERASMUS+DUDEN harmadik nemzetközi projekthete.

A pandémiás helyzetre való tekintettel a projektet sajnos ismételten csak digitális formában tarthattuk meg. A rendezvény helyszíne eredetileg Székelyudvarhely (Tamási Áron Gimnázium) lett volna.

Minden résztvevő prezentációja során az általa választott témának megfelelően mutatta be a német nyelv tanítását, különböző digitális alkalmazások segítségével. Ezen a projekthéten a Redmenta, Szókereső, Wordwall, QuizAcademy, Mira, Quizlet, Biteable, Padlet alkalmazásokon keresztül dolgozhatták fel a tananyagokat a projektben résztvevő diákok.

A győri Pálffy-iskolát a 9.a. osztály 12 diákja képviselte Lakos Mónika, Kaszalik Zita, és Proháczik János tanárok vezetésével.
1
A tanárok számára a bécsi, az esseni, a székelyudvarhelyi és a győri iskolák projekttovábbképzést is tartottak, amelynek témája Lakos Mónika és Kaszalik Zita előadásában a Biteable és a Wordwall alkalmazások voltak.

3

 

 

1

A bevásárlás, illetve az internet– és számítógép függőség témáiról beszéltek német nyelven prezentációikban az immár nagy gyakorlattal rendelkező nyelvi előkészítőseink, tanáraik útmutatásának segítségével.

A projekthét utolsó napja mindig a projekt összegzéséről, tapasztalatcseréről, a beszámolók elkészítéséről szól, ez most is így történt.

A pályázatban vállaltaknak megfelelően az információkat, a digitális tananyagokat a létrehozott weboldalon keresztül is megismerhetik az érdeklődők. Ezen azóta is folyamatosan dolgozunk az informatikusok segítségével, hisz az a célunk, hogy a tartalom könnyen kezelhető formában elérhetővé váljon.

Pályázatunk utolsó tanár-diák találkozójára ősszel kerül sor. Bízunk benne, hogy akkor már személyes keretek között történhet meg ez az esemény.

Az őszi projekt arra ad majd lehetőséget, hogy a diákok az eddig alkalmazott applikációk közül az általuk kiválasztottak segítségével dolgozzanak országuk témáján a többi résztvevővel együtt. Alig várjuk a végeredményt!

Kaszalik Zita

német nyelvtanár

ERASMUS+ DUDEN Projekt

1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

 

Vonalban

Oldalainkat 65 vendég és 0 tag böngészi