GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

in Hírek

A kiállítás a droghasználat sokdimenziós problémáját igyekszik interaktív és átélhető módon bemutatni a programon résztvevők számára.

Célok

  • Hiteles képet közvetíteni a drogfogyasztásról, mint soktényezős, bonyolult társadalmi jelenségről
  • Közösen keresni a fogyasztás egyéni és közösségi, társadalmi okait
  • Beszélni a szerhasználat következményeiről, a szerek a hatásairól
  • Megtalálni a szenvedélybetegség kialakulásában vagy elkerülésében döntő szerepet játszó kockázati és védő tényezőket
  • Megismertetni a látogatókkal a mértékletesség fogalmát
  • Érzékenyíteni a probléma és a szenvedő ember iránt
  • Aktívan hozzájárulni az iskolák kötelező prevenciós feladataihoz​

A 9. a osztály beszámolója:

 

2A 9.a. osztály egy csoportja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület által szervezett drogprevenciós programon vehetett részt. A program szakember vezetésével látogatható. A csoport másfél órát töltött a kiállítótérben. A program során a résztvevők tájékoztatást kaptak a drogfogyasztásról, mint társadalmi jelenségről. Közösen keresték a fogyasztás okait, beszéltek a droghasználat következményeiről. Remélhetőleg az előadás hozzájárult iskolánk prevenciós feladatához.

Kaszalik Zita osztályfőnök

3Az osztállyal egy érdekes kiállításra látogattunk el az Eto Parkba, ami a drogokról és a függőségekről szólt. A kiállítás négy szobán át vezetett, mindegyikben más-más szemszögből lett megközelítve a téma. Másfél óra alatt beszélgettünk, képeket és videókat néztünk arról, hogy az ember milyen könnyen válhat függővé és ezen hogyan lehet segíteni. A rendelkezésünkre álló idő gyorsan eltelt, mert mindig merültek fel új kérdések, vélemények. A kiállítás elgondolkodtató és egyesek számára megrázó volt, mély gondolatokat indított el bennünk.

                                                                                                          Sárközi Eszter 9.ny

 

Vonalban

Oldalainkat 129 vendég és 0 tag böngészi