Nyomtatás

Felnőttoktatás jelentkezés 2019-2020

on 05 március 2018
Találatok: 25170

Szereti a változatos munkát? Szeret csapatban dolgozni? Jó a szervező képessége? Tudja az informatikát? Jó a számolási készsége?

1

Ha igennel válaszolt, akkor a:

Kereskedő és webáruházi technikus szakmaszám: 5 0416 13 03 szakképesítés önre vár!

Egy piacképes szakképesítés megszerzésére ajánlunk lehetőséget iskolánkban.

A kereskedelmi vállalkozások szakember utánpótlását biztosítja ez a technikus szakképesítés, amely kiterjed az állandó telephelyű kereskedelmi egységekre és a virtuális üzletekre egyaránt. A kereskedelmi tevékenység jelentős színtere már napjainkban az online kereskedelem. A szakképesítés megszerzése során megismerheti az internetes kereskedelem lebonyolításával kapcsolatos tevékenységeket, beleértve az online kereskedelem legfontosabb írott és íratlan szabályrendszerét annak érdekében, hogy webshopot tudjon működtetni.

A tananyag elsajátítása során megtanulható, hogy egy sikeres kereskedelmi vezető hogyan tervezi meg a különböző kereskedelmi folyamatokat. A tervezés után az áruforgalom lebonyolításának milyen kulcslépései vannak, az egyes tevékenységekhez mikor milyen feltételeket kell biztosítani, illetve az egyes műveleteket hogyan szervezze meg annak érdekében, hogy a lehető legtöbb profitot érje el. Képes lesz arra, hogy értékelni tudja a tényadatokat, és ezáltal jól megalapozza a jövőbeli üzleti lépéseit. Megismerheti továbbá a kereskedelmi tevékenységet szabályozó jogszabályrendszert.

Kezeli a megrendeléseket, a törzsvásárlói nyilvántartásokat, a bónuszrendszereket.

Árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze. Konkurenciaelemzést végez a termékkereskedelem területén.

A legkorszerűbb digitális és technológiai ismereteinek alkalmazásával irányítja a kereskedelmi és elektronikus rendszerek folyamatszervezését, informatikai megvalósítását.

Megismerkedik a marketing szerepével, és megtanulja a marketingkommunikáció eszközeit a leghatékonyabban alkalmazni az eredmény elérése érdekében.

A virtuális boltot képes lesz létrehozni, működtetni, tudja, hogy eredményének növeléséhez milyen tényezők mennyiben járulnak hozzá az online térben. A beszállítók és vevők adatbázisát képes jogszabályszerűen kezelni, ismerni fogja a bővítési lehetőségeket. Aktualizálja az online tartalmakat, részt vesz az aktuális online, offline kampányok lebonyolításában.

A képzés után képes lesz egy állandó vagy virtuális kereskedelmi egység teljeskörű adminisztrációját ellátni.

Szakszerűen kommunikál idegen nyelven. Feladatait környezettudatosan, a fenntarthatóság jegyében végzi.

A képzés feltételei:

- érettségi bizonyítvány

- szakmai munkaalkalmasság

Oktatás:

- Nappali és esti munkarend

- Oktatási napok: Nappali munkarend esetén minden nap délelőtt és esti munkarend esetén hétfő- kedd-szerda délután

- Képzési idő nappali esetén 2 év, esti munkarendben 8 hónap (1 tanév)

- A képzés ingyenes

 

Érdekli a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka? Jó az elemzőkészsége, döntésképessége? Jó kapcsolatteremtő?

1

Ha igennel válaszolt, akkor az:

Logisztikai technikus (Logisztika és szállítmányozás szakmairány) – szakmaszán: 5 1041 15 06 - szakképesítés önre vár!

A logisztikai technikus részt vesz a vállalati logisztikai folyamatok tervezésében, segíti a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munkát.

Logisztika területén a termeléshez, értékesítéshez szükségek alapanyagok, alkatrészek és termékek beszerzését, készletezését és az elosztási folyamatok tervezését, végrehajtását és ellenőrzését végzi. Ezzel összefüggésben kapcsolatot tart a beszállítókkal, vevőkkel, és kezeli az esetlegesen felmerülő reklamációs eseteket is.

Elvégzi a raktárkezeléssel, raktárvezetéssel kapcsolatos feladatokat, gondoskodik a raktári tevékenységek legésszerűbb megszervezéséről. Raktározás területén ellátja a be- és kitárolás munkafolyamatait, az anyag átvételét és kiadását, elvégzi a komissiózás és az expediálás műveleteit.

A belföldi és külföldi árutovábbítással kapcsolatos feladatokat összehangolja, tervezi, lebonyolítja és ellenőrzi, ellátja a nemzetközi szállítással, szállítmányozással kapcsolatos ügyintézői feladatokat. Munkájával összefüggésben kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel. Rendszeres kapcsolatot tart belföldi és nemzetközi partnerekkel, ügyfelekkel. Fuvarokmányokat állít ki és megfelelő szervezéssel gazdaságos, biztonságos és gyors minőségi szolgáltatást valósít meg. Elkészíti a szállítmányozási szerződések tervezetét. Összehangolja az összetett fuvarozási tevékenységeket és ellátja a szállítás során esetlegesen felmerülő raktározási, kezelési feladatokat. Részt vesz a fuvareszközökben, árukban bekövetkezett károkkal kapcsolatos ügyintézésben.

Munkája során gyakran kommunikál írásban és szóban idegen nyelven is, munkakörével együtt járó kihívások mellett pénzügyi, adminisztratív és marketing feladatokat is ellát.

Munkáját precízen, szorgalmasan és felelősségtudattal végzi.

A képzés feltételei:

- érettségi bizonyítvány

Oktatás:

- Nappali és esti munkarend

- Oktatási napok: Nappali munkarend esetén minden nap délelőtt és esti munkarend esetén hétfő- kedd-szerda délután

- Képzési idő nappali esetén 2 év, esti munkarendnél 1,5 év

- A képzés ingyenes

Jelentkezés képzéseinkre

Ide kattintva le tudja tölteni a jelentkezési lapot. A megtekintéshez és nyomtatáshoz pdf olvasó programra van szükség.

Jogszabályi háttér

Ide kattintva le tudja tölteni a jogszabályt tartalmazó pdf álományt. A megtekintéshez pdf olvasó programra van szükség.