GYŐRI SZC PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI ÉS LOGISZTIKAI TECHNIKUM

 

 Telefon: 96/516-716                    9023 Győr, Földes Gábor utca 34-36.             E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Erasmus - Essen

17. 10. 17
Találatok: 3875

 

Erasmus+ Projekt - Németországban jártunk!

erasmus logo 2017 10 09 3671 Eramus2017. 10. 08 - 14-ig iskolánk 6 tanulója tartózkodott 2 kísérő tanárral a németországi Essen városában.

 2017. 10. 08 - 14-ig iskolánk 6 tanulója tartózkodott 2 kísérő tanárral a németországi Essen városában. 

20171013 154239A harmadik éve zajló "A fenntarthatóság meghatározza az életünket" című projekt soron következő találkozójára került sor.  Itt találkoztunk a bécsi Modeschule, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium és a főszervező esseni Robert Schuman Berufskolleg iskola diákjaival és tanáraival. Ezen a projekthéten a munkahelyi fenntarthatósággal foglalkoztunk. A vendéglátó iskolában minden ország egy helyi cég példáján mutatta be, hogy mit tesznek a fenntarthatóság érdekében, és ehhez kapcsolódóan nemzetközi csoportokban feladatokat oldottunk meg. A munkanyelv német nyelv volt, de az angol nyelvet is tudtuk gyakorolni.

3 céget is meglátogattunk:

- A Bäcker Peter péküzemet - mely saját napkollektoraival üzemelteti a céget Essenben

- A Trivágo cég székhelyét Düsseldorfban - mely az egyik legnépszerűbb munkahely a német fiatalok körében, mivel rengeteget tesz a dolgozói szociális ellátásáért

- Az Innogy vizierőművét, mely Essenben található a Baldeney tavon, mellyel a zöldenergia termelésben veszik ki a részüket

A céglátogatásokon kívűl megtekintettünk egy felszíni barnaszénbányát, illetve egy bányászati- és megújuló energiákkal foglalkozó interaktív múzeumot, valamint ellátogattunk Aachen városába is.

A programokon részt vett a GYSZSZC főigazgatója, Andrássy Katalin és iskolánk igazgatója Leszkovich György is.

  Diákjaink beszámolója a találkozóról:

Az Erasmus+ fenntarthatósági projekt németországi találkozóján vettünk részt októberben. Egy hetet töltöttünk a németországi Essenben. Repülővel utaztunk. Ez idő alatt megismerkedhettünk néhány németországi céggel. Kedd délután ellátogattunk a Bäcker Peter péküzembe, ahol elsajátítottuk a kenyérsütés rejtelmeit. Szerdán Düsseldorfba utaztunk, ahol meglátogattuk a helyi Trivago irodáját. A látogatás után szabad program volt a belvárosban. Csütörtökön megnéztük az alsdorfi Energeticon Múzeumot, ami nagyon érdekes és látványos volt. Itt ebédeltünk,  majd továbbutaztunk Aachenbe. Felfedeztük a várost, majd szabadprogrammal töltöttük a délutánt. Az egy hét alatt sokat tudtunk németül beszélni, valamint sokat tanultunk a német és az osztrák diákoktól is. Jó csapat gyűlt össze, sok új barátot szereztünk. Számunkra ez nagyon jó élmény volt és sok tapasztalattal is gazdagodtunk. Reméljük,  hogy a közeljövőben is hasonlóan értékes programokban vehetünk részt. 

Vonalban

Oldalainkat 202 vendég és 0 tag böngészi